Entree West te Amsterdam-Centrum

Hart van Amsterdam: kabels, leidingen én toeristen

Locatie

Entree West te Amsterdam-Centrum

Opdrachtgever

KWS-infra

Start project

Maart 2024

Geplande einddatum

Juni 2024

Soort project

Riolering en drinkwater

Op de Prins Hendrikkade nabij het Centraal Station zijn we de afval- en drinkwaterleidingen aan het vernieuwen.

 

Het is een relatief grootschalig project, waarbij meerdere nutsvoorzieningen aangepakt worden. Dit doen wij in onderneming van de KWS-infra en is onderdeel van het project herinrichting Entree- West.

 

Een interessant aspect van dit project is de vervanging van een bestaande grijs GIJ DW- leiding uit 1975 door een nodulaire gietijzeren drinkwater incl. de bijbehorende aansluiting op de bestaande stalen transportleiding.

 

Het was een uitdaging om het samengestelde inbouw-stuk voor deze doorverbinding zo snel mogelijk te monteren zodat de leiding weer in gebruik genomen kan worden. Het eindresultaat is vastgelegd op de foto, waarop het eindresultaat te zien is.

 

Deze prestatie werd mogelijk gemaakt door de expertise van onze Drinkwaterploeg, die erin slaagde om inbouw van het inbouw-stuk weer tijdig te realiseren.

De wirwar van bestaande kabels en leidingen en voetgangers, fietsers en autoverkeer vormt een constante dynamiek. Interactie met de levendige stedelijke omgeving gaan hand in hand met complexe omstandigheden wat ons werk in de binnenstad uitdagend maar ook vooral uniek maakt.

 

Projecten zoals deze vormen een mooie kans om onze vaardigheden te tonen en bij te dragen aan de essentiële infrastructuur van (hartje) Amsterdam.

Ook werken voor een gaaf project?

Kom met ons in contact

VRAGEN?

STEL ZE GERUST

Sandra Kleef
KAM coördinator
Emmi Fens
HR-medewerker

Waar ben je naar op zoek?